Kembali

Assalamuaikum…  Lepas PBAKL, kemudian Ramadan dan Raya pula,  baru inilah masa saya dapat menulis di sini.  Jangan kata saya sudah tinggalkan blog ini…cuma berhalangan.  1. Telefon saya tak dapat digunakan –  semua draf post yang saya buat lebih awal hilang. Ini Xiaomi Mi Max – jenis import jadi 128gb buildin storage. Yang lama, Xiaomi Mi … Teruskan membaca

Terpukul

Assalamualaikum… Dah bersarang blog ini…maaf, saya gagal mengirim khabar dan cerita terkini kerana kesibukan saya. Biasalah, kerja PBAKL punya hal… Tengok tajuk – ceritanya bukan pasal saya yang telah ‘dipukul tanpa sengaja’ atau saya yang ‘tanpa sengaja memukul’ sesiapa. Ia tiada kaitan dengan aktiviti pukul memukul. Ia cuma, suatu perasaan — rasa terpukul. Terpukul I  … Teruskan membaca

Penat . Adiwira . Rehat

Assalamualaikum  Penat Betul, lama betul saya ambil masa untuk menulis di laman ini. Saya banyak kerja… saya sibuk…saya penat!  Penat layan kerja, lagi penat layan orang… #mcmharam (kata-kata maki tahap dewa). Adiwira  Minggu lepas saya tengok Adiwira. Filem tentang pelajar sekolah Melayu (kampung) yang masuk pertandingan coral speaking. Dari zero to hero, cerita ini kisah … Teruskan membaca

tips@top : Kekal Berhubung (Silaturrahim)

Assalamualaikum,  Minggu lalu cuti Tahun Baru Cina, saya balik kampung – rutin bulanan, melepaskan rindu pada Mak Abah. Kebetulan pula Abah (dengan beberapa orang saudara) menganjurkan program kekeluargaan: Majlis Pertemuan Waris Tok Ude Kota.  Program bertujuan mengumpul waris Tok Ude Kota. Kalau ikutkan congakkan saya, Abah saya adalah generasi ke-5 Tok Ude Kota. Program ini … Teruskan membaca

What A Gentleman 

Assalamualaikum… Saya ni malas nak cerita bab-bab ni, tapi sebab saya geram – kali ini saya akan buat jugak! Beberapa bulan lalu, saya ada kenal dengan seorang ‘mamat’ ni. Saya teruja berkenalan dengan dia, walaupun pada awalnya dia ‘kedengaran macam rendah diri orangnya’. Yalah, saya bukan memilih bila berkawan… Tak kiralah kerja apa, muka lawa … Teruskan membaca