21 Hari

Assalamualaikum… Salam sihat wal’afiat semua. Hari ini, tarikh ini bermulalah ‘cabaran 21 hari’ saya untuk mengurangkan lemak dalam badan. Nota : kurang LEMAK, bukan BERAT BADAN. Tapi oleh kerana keduanya bersangkut paut, maka ia akan berkuranganlah sedikit.  Saya dan Noor sertai cabaran ini anjuran Mercato Fitness Enterprise (MFE), syarikat sama yang mengendalikan kelas Zumba kami … Teruskan membaca

Permainan Nasib Alam Maya

Assalamualaikum… Saya tak tahu sama ada anda pernah cuba permainan ala-ala tilik nasib, ujian nasib berdasarkan tarikh lahir dan bacaan horoscope anda yang selalu ada di media sosial.  Antara yang popular sebab sediakan tilikan mengarut adalah Vivan dan Namastee (kalau di Facebook). Permainan tilikan mereka yang popular pula :  Wajah anda bila tua Jodoh anda … Teruskan membaca

tips@top : Buat Azam Baru

Assalamualaikum dan selamat tahun baru 2017.  Doa saya semoga 2017 lebih membahagiakan kita. Mudah-mudahan negara kita bebas dari pemimpin yang tidak jujur, ekonomi negara ‘sihat’ dan politik Malaysia bersih. InsyaAllah.  Beberapa hari lepas saya terbaca, mengapa kebanyakkan orang tidak berjaya mencapai azam barunya setiap tahun. Asbab yang banyak diperkatakan adalah sebab tidak bersungguh-sungguh mengusahakan tindakan … Teruskan membaca

Bahagia 2016

Assalamualaikum Post terakhir (yang sebelum ini), Saya ceritakan apa yang dialami atau dugaan untuk saya sepanjang mengharungi tahun 2016. Macam negatif sangat bunyinya. Sebenarnya tidak, saya bukan begitu. Saya tetap bersyukur sebab ada banyak juga perkara membahagiakan yang sempat saya nikmati pada 2017. Jadi tuan-tuan dan puan-puan, ini adalah senarai 20 perkara membahagiakan saya pada … Teruskan membaca

Zoom In Layan Cinta Lavender 

Assalamualaikum… Dalam kekalutan melunaskan kerja hujung-hujung tahun ni (yang kebetulan pejabat sedang buat jualan akhir tahun 2016), sempat juga saya ambil cuti – nak habis kan cuti wajib. Itu pun tetap tak terhabis juga. Saya ke Cameron Highlands dengan #Fifi. Bolehlah layan cinta bunga lavender di Lavender Garden dan menikmati teh masalla curry di Cameron … Teruskan membaca