Scandal 2 : Saya Berasa Kalah

Assalamualaikum…

Penatnya, hari ni sibuk giler. Boss outstation, saya pulak bertungkus lumus (dengan team) siapkan projek #ensiklo. Lepas tu kena layan kaknam sekali (termasuklah makjemah dan cikjoyah). Malam Ngaji pulak…

Projek #ensiklo, kami sedang siapkan yentry E. Yentry A, B dan F dah siap dah. Harap-harapnya dalam dua tiga hari ni sempatlah pulun yentry E dan C. Bukan apa, bila boss baik outstation nanti, tentu saya kena stop projek ni sebab kena buat follow up bagai…

Ngaji…mencabar sungguh malam ni… Kami (pelajar 4 CGT), tak boleh lagi naik level sebab masih ada yang kurang lancar — termasuk saya sendiri. Hukum Izhar Halqi pun belum hafal. Masa bacaan seorang demi seorang tadi, ada kawan yang kena ulang sampai sepuluh kali untuk sebaris ayat yang panjang.

Tadi Ustaz cakap, “memang susah level sekarang…tapi bila dan lepas level ni, level seterusnya akan lebih mudah”. Berita baik yang Ustaz bagi dalam kelas tadi…Ustaz bagitau, “untuk level ini tak ada exam, cuma ada latihan bacaan saja_”. Alhamdulillah, kurang sikit tekanannya!

Pasal kaknam, siang tadi ada yang gosip tentang skandal. Ini pula melibatkan orang kawasan sekitar. Aduiyyai, biar betul. Serious, lepas dengar cerita tu ‘saya berasa sangat kalah, tewas giler‘. Sebab saya yang singlemingle ni pun tak ada skandal…macam mana yang lebih berusia dan dah berkeluarga pun boleh punya ramai skandal, yang kaya raya pulak tu??? Hangin saya!

Mungkin saya kena mandi bawah jambatan… Ataupun makan ‘nasi ayam mandi’ kat bawah jambatan…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s