Bayu Langkawi II (hari ke-satu)

Assalamualaikum.

Saya dan ‘buddies’ sedang menanti makanan kami siap dimasak kat Restoran Haji Ramli – antara kedai makan yang paling ‘famous’ dekat Langkawi.

Tadinya lepas melepak di tepi pantai, kam telah menjelajah pasar malam sekitar pekan Kuah. Mula-mula ke ‘uptown’ di hadapan Hotel Bay View, kemudian pasar malam Kuah pulak. Sempatlah meratah kuih muih, sambil merayau di pasar malam tu.

Sepanjang-panjang pasar malam tu, ternampak gerai yang jual ikan bakar berempah, ada udang dan sotong pun ada  sekali. Akak yang tukang bakar tu, siap guna kipas angin (eletrik) nak bagi ikan dia masak. Tuh dia…

Krook..krokk.. (bunyi perut). Laparlah! Sabar menunggu makanan dihantar. Ntah apa hidangan yang Nizan dan Aiti pilih. Saya tak cerewet bab makan ni, bantai je. Cuma – ‘order’kan telur dadar sekali ya…

Nak buat apa ni? Sambil tunggu makanan ni, semua sibuk dengan gajet masing-masing. Sorang dgn ‘phone’  Grand dia, sorang dengan Note II, sorang lagi dengan iPad. Sudahnya, saya ‘update’lah blog ni…tapi cuma dengan BB je…

Bye, chaw!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s