LAWAK MENYAKITKAN

Saya terserempak dengan kawan baik (teman bergurau) yang dah lama tak jumpa beberapa hari lalu. Kami sempat berbual-bual, bergurau-gurau macam dulu-dulu… Cuma sayangnya, senda gurau yang manis ceria tiba-tiba jadi masam sikit dengan lawak menyentuh hati. Tapi macam biasalah – i’m cool! Buat muka selamba je… Masuk saja kereta untuk balik rumah – macam-macam bubble dalam kepala ‘hotak’…

😀 kerja ko cam na, okey ker?

;-D okey, biasa-biasa je..

😀 biasa-biasa jer…? Takkan biasa-biasa je… dulu bukan kata ‘ko in love dengan kerja ko… kan..’

;-0 in love dengan kerja aku? [teringat – masa kami konvo dulu – memang aku cakapi’m in love dengan kerja aku, syok sangat”]. Betullah, huhuhu.. aku memang pernah cakap cam gitu…

😀 so, bila nak kawen dengan kerja ko tu?

;-o giler!
aku dah tukar kerja, tukar departmen – wat marketing sekarang…

:-p Oooo.. jadi ko dah break up dengan kerja ko? Alahhhh siannyer ko…
Berapa tahun ko frust kali ini?

;-( poyos..! [ni mesti teringat kes time aku frust ‘bencinta’ dulu…]

Fikir-fikir balik – kenapalah susah sangat. Mungkin betul kata kawan saya ni – saya macam baru break up, perlu masa untuk layan frust saya…

Mengikut teori seorang lagi kawan saya – kalau orang bercinta tu sayang ‘betul’ – dia akan ambil masa yang lama untuk menahan kesedihan, tu yang ada sampai rasa macam nak mati bila putus cinta. Sebaliknya pula untuk cinta jenis ‘tauch and go‘, break up pun tak rasa apa…

Okay, coolkan diri sendiri dan layan lagu putus cinta – yang rasa seperti mahu mati ni…

Nak nyanyi sekali, ikutlah lirik di bawah:

Lirik Lagu St12 – Terlalu

Aku terasa mati ditinggal kekasih
Tak pernah terfikir ini bisa terjadi
Aku terasa pilu saat kau berlalu
Hilang tinggalkan kisah cinta dalam hatiku
Cintaku padamu telah setinggi langit
Namun kau tak merasakan
Sayangku padamu kan ku ingat selalu
Biar ku bawa sendiri

Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Aku terlalu lelah dengan yang lain
untuk hidupmu nanti

Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa menahan kesedihanku
Aku telah hancur, hilang semua mimpiku

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s