SELAMAT HARI WILAYAH

Dah jam 12.27, beberapa minit lagi nak masuk hari Selasa 3hb. Apa yang saya buat ni…? apsal tak tidur lagi ni? Tapi inilah saya. Susahnya nak tidur. Nak wat kerja, otak saya dah tak leh pikir dah. Nak membaca, tak da mood. Mungkin penat siang tadi seharian di office. Saya sambut Hari Wilayah di office dengan Boss.

Tengah2 menaip ni pun, saya boleh dengar bunyi dentuman bunga api. Mungkin ada celebration kat Dataran Merdeka atau kat KLCC. Yelah, istana gua kan kat Kampung Baru dapatlah tengok bunga api dari area2 tu. Tapi sebab dah malam dan member2 rumah dah tidur, malaslah nak kuar rumah dan tengok.

Doa saya, moga apa2 sambutan pun yang dibuat malam ni, oleh mana2 pihak pun, harap ia tak akan mengorbankan apa – terutama budaya melayu dan nilai agama kita, agama islam (nasihat untuk budak2 remaja@muda-mudi melayu). Dah banyak sangat gejala sosial yang berlaku di negara kita ni, akibat dari ‘kita’ lupa budaya kita dan islam serta terikut sangat dengan gaya hidup barat.  

Gambar hiasan - aktiviti sosial

Gambar hiasan - aktiviti sosial

Semoga saya dan anda tak lupa…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s