Project#1: Sunway Lagoon

#havefunteam (belum ada nama, tapi saya suka kalau digelar ‘the Theme Park Squat’ – wujud atas kerja teman-teman (perempuan) di pejabat yang tujuannya menyatukan sesama kami untuk sama-sama melakukan aktiviti berseronok (atau boleh jadi ‘beronok-ronok’). Secara asasnya anggota team ini adalah perempuan, namun ada masanya mereka bawa sekali pasangan mereka untuk aktiviti yang kami laksanakan – … Teruskan membaca

Pesan Cinta

Assalamualaikum..  Entah kenapa malam ni, sebelum nak lelap mata.. Tiba-tiba terfikir, kalau saya ada cinta hati saya tentu akan selalu memesan kepadanya supaya menjaga cinta kami yang secara tidak langsung sebenar dengan niat agar ‘lebih menjaga diri dan hati saya’. Betulkah semua tu? Inilah helah dalam percintaan. Tapi logik, semua yang bercinta mahu bahagia. Untuk … Teruskan membaca

Kuda (Kereta)

Assalamualaikum….  Maaf, lepas janji demi janji saya masih gagal mengirimkan post tips@top seperti yang saya janji.  Tak sempat,  tips biasanya kena baca-baca sikit – takut salah info pula nanti.  Hari ini saya nak cerita tentang kuda kesayangan saya 9 yang saya pakai selama 11 tahun dan masih bersama saya sehingga sekarang. Ya, memang saya berniat … Teruskan membaca

Sukan Sea #KL2017

Assalamualaikum…  Malaysia sedang demam sekarang… Demam Sukan Asia Tenggara 2017. Sukan SEA la… #KL2017 Satu Malaysia beri perhatian. Mana taknya,  bila kita jadi tuan rumah dah tentulah semangat ‘kenegaraan’ mencanak naik. Waktu inilah propaganda mencintai negara,  kesepakatan rakyat pelbagai bangsa patut diperbanyakkan. Sukan kan menyatukan…  Pembukaan Terbaik, Bendera Terbalik Upacara Pembukaan Sukan SEA #kl2017 saya … Teruskan membaca

Jatuh

Assalamualaikum  Selamat meraikan Sukan Asia Tenggara (SEA) di tanah Malaysia sekali lagi. Tanda perjuangan, saya sorakkan dalam hati… #bangkitbersama #malaysiaboleh dan saya juga tonton acara sukan yang tayang di TV (yang sempat tengoklah). Bola sepak, confirm…sure tengok punya – pasal skuad kali ini lebih kuat berbanding sebelumnya, tapi masih banyak yang boleh diperkuatkan.  Jatuh motor … Teruskan membaca