2018, Berilah Cahaya

Assalamualaikum,  Okay, saya sambung cerita semalam dan buka cerita 2018 untuk pembaca laman blog ini.  Tahun baru, sibuklah kita nak merangka azam sedangkan yang lama pun tak tercapai. Kita tukar azam kepada resolusi –  pun masih sama, tak tercapai jugak. Jadi kita mudahkan dengan bucket list (senarai dalam bakul), dengan harapan senanglah sikit nak tercapai. … Teruskan membaca

Penamat 2017

Assalamualaikum semua pembaca,  Saya susun jari sepuluh,  mohon maaf (jutaan maaf) sebab lama sungguh tak kemas kinikan blog ini.  Dalam mencari masa menulis, saya lebih mensia-siakan lebih banyak masa… Benarlah ia (masa) boleh beri kerugian kalau bila kita gagal menguruskannya dengan baik. Dan sayalah pesalah masa yang merasai kerugian itu! Penamat 2017 saya amat menyesakkan … Teruskan membaca

Project#1: Sunway Lagoon

#havefunteam (belum ada nama, tapi saya suka kalau digelar ‘the Theme Park Squat’ – wujud atas kerja teman-teman (perempuan) di pejabat yang tujuannya menyatukan sesama kami untuk sama-sama melakukan aktiviti berseronok (atau boleh jadi ‘beronok-ronok’). Secara asasnya anggota team ini adalah perempuan, namun ada masanya mereka bawa sekali pasangan mereka untuk aktiviti yang kami laksanakan – … Teruskan membaca

Pesan Cinta

Assalamualaikum..  Entah kenapa malam ni, sebelum nak lelap mata.. Tiba-tiba terfikir, kalau saya ada cinta hati saya tentu akan selalu memesan kepadanya supaya menjaga cinta kami yang secara tidak langsung sebenar dengan niat agar ‘lebih menjaga diri dan hati saya’. Betulkah semua tu? Inilah helah dalam percintaan. Tapi logik, semua yang bercinta mahu bahagia. Untuk … Teruskan membaca

Kuda (Kereta)

Assalamualaikum….  Maaf, lepas janji demi janji saya masih gagal mengirimkan post tips@top seperti yang saya janji.  Tak sempat,  tips biasanya kena baca-baca sikit – takut salah info pula nanti.  Hari ini saya nak cerita tentang kuda kesayangan saya 9 yang saya pakai selama 11 tahun dan masih bersama saya sehingga sekarang. Ya, memang saya berniat … Teruskan membaca