Sukan Sea #KL2017

Assalamualaikum…  Malaysia sedang demam sekarang… Demam Sukan Asia Tenggara 2017. Sukan SEA la… #KL2017 Satu Malaysia beri perhatian. Mana taknya,  bila kita jadi tuan rumah dah tentulah semangat ‘kenegaraan’ mencanak naik. Waktu inilah propaganda mencintai negara,  kesepakatan rakyat pelbagai bangsa patut diperbanyakkan. Sukan kan menyatukan…  Pembukaan Terbaik, Bendera Terbalik Upacara Pembukaan Sukan SEA #kl2017 saya … Teruskan membaca

Jatuh

Assalamualaikum  Selamat meraikan Sukan Asia Tenggara (SEA) di tanah Malaysia sekali lagi. Tanda perjuangan, saya sorakkan dalam hati… #bangkitbersama #malaysiaboleh dan saya juga tonton acara sukan yang tayang di TV (yang sempat tengoklah). Bola sepak, confirm…sure tengok punya – pasal skuad kali ini lebih kuat berbanding sebelumnya, tapi masih banyak yang boleh diperkuatkan.  Jatuh motor … Teruskan membaca

Kenen

Assalamualaikum. Entah kenapa saya nak jugak taipkan topik ini… Farhana, adik sepupu saya sudah mendirikan rumah tangga dan kini sedang menanti cahaya mata pertama. Alhamdulillah, saya sangat gembira untuknya. Syukur kerana dia dapat apa yang dihajati. Yang terbaik untuk kita tak semestinya yang baik di mata orang – saya percaya begitu sebab kaya, gaji besar, … Teruskan membaca

Kembali

Assalamuaikum…  Lepas PBAKL, kemudian Ramadan dan Raya pula,  baru inilah masa saya dapat menulis di sini.  Jangan kata saya sudah tinggalkan blog ini…cuma berhalangan.  1. Telefon saya tak dapat digunakan –  semua draf post yang saya buat lebih awal hilang. Ini Xiaomi Mi Max – jenis import jadi 128gb buildin storage. Yang lama, Xiaomi Mi … Teruskan membaca

Terpukul

Assalamualaikum… Dah bersarang blog ini…maaf, saya gagal mengirim khabar dan cerita terkini kerana kesibukan saya. Biasalah, kerja PBAKL punya hal… Tengok tajuk – ceritanya bukan pasal saya yang telah ‘dipukul tanpa sengaja’ atau saya yang ‘tanpa sengaja memukul’ sesiapa. Ia tiada kaitan dengan aktiviti pukul memukul. Ia cuma, suatu perasaan — rasa terpukul. Terpukul I  … Teruskan membaca